WordPress gostovanje in PHP7

Splošno znano je, da iskalnik Google med višje rezultate uvršča spletne strani ki se nalagajo hitreje. Hitrost nalaganja strani je danes zelo pomemben faktor tudi zato, ker vse več uporabnikov uporablja mobilne naprave pri brskanju po spletu.

Če je vaša stran narejena v WordPress CMSju in ne uporabljate PHP 7, potem je velika verjetnost da se vaš strani ne odpirajo dovolj hitro kot bi lahko. Rezultati kažejo, da stran, ki uporablja PHP 7, deluje tudi do 2x hitreje in porabi do 50% manj strežniških virov v primerjavi s predhodno zastarelo verzijo PHP 6.

Je je vaša spletna stran počasnejša od konkurenčne, potem je velika možnost, da izgubljate pomemben delež spletnih obiskovalcev in s tem potencialnih strank.

Izbira PHP verzije v cPanel nadzorni plošči

V Sloveniji je veliko ponudnikov spletnega gostovanja in le nekateri omogočajo da si lahko brezplačno sami preko nadzorne plošče cPanel spremenite PHP verzijo. Če trenutno uporabljate PHP 5.x ali starejšo, lahko enostavno le z nekaj kliki preklopite v PHP 7. Ko boste preklopili na PHP 7, priporočamo da preverite če vaše strani nemoteno delujejo.. Včasih se lahko zgodi, da nekateri od WordPress vtičnikov ali grafična predloga ne deluje na novejšji PHP verziji. Če vidite da vam po preklopu strani več ne delujejo, enostavno preklopite nazaj na PHP 5.x verzijo.

Eden izmed najboljših slovenskih ponudnikov spletnega gostovanja ki že več let ponuja da si lahko kadarkoli izberete PHP verzijo je HOSTKO.si. V primeru, da je spreminjaje PHP verzije preveč tehnično področje za vas, vam bodo pri omenjenem ponudniku ponudili odlično tehnično pomoč.

Kako samo v nekaj korakih spremenite PHP verzijo v cPanel nadzorni plošči, si preberite v nadaljevanju.

  1. Prijavite se v svojo cPanel nadzorno ploščo
  2. V rubriki SOFTWARE kliknite na ikono Select PHP Version
  3. Na naslednji strani boste videli pod Current PHP Version videli katera PHP verzija je trenutno aktivna. Če je aktivna 5.x, potem izberite PHP 7 in potrdite novo verzijo z klikom na gumb Set as current.

Sedaj ste uspešno spremenili katero verzijo uporablja vaša spletna stran.

[Total: 1   Average: 5/5]

Preverite ostale prispevke